Wednesday, 21 February 2018

Antara kenangan 2017


holla gais, Assalamualaikum!

tengok lah berapa lama tak jenguk blog nih! sorreyh.. okay okay, sekarang ni dah ubah suai sikit blog, boring tengok template lama. so saja lah ubah template yang simple ni. usaha sendiri mendeco blog ni. okay tak? entah lah, asalkan orang boleh baca. yang penting tak serabut. 
actually, sha nak cerita sedikit pasal suka duka sha selama 2017. ha korang pun mesti lah ada kisah sendirikan? macam sha tahun 2017 ni macam macam sha lalui dengan jumpa ramai orang baru, kisah sha dengan someone yang dari dulu tak contact tetiba tercontact balik 😁 and banyak lagi lah.

so, tahun 2017 adalah tahun yang agak mencabar jugak gais. tahun 2018 ni masih awal so tak tahu lagi drama apa yang akan lalui lepas ni. harap harap segala urusah tahun ni dipermudahkan. Aamiin.

okay start kisah 1 
sha masih baru, sangat baru gaissss. baru nak kenal dunia luar macam sha ni ibarat baru terlepas dari sangkar emas. amboi.. lelebih ja. lebih kurang lah. dulu sha ni mana nak keluar sangat dengan kawan kawan gi outing jejauh kesana kemari. cause bila sha nak keluar ayah yang bawak. hujung minggu ja keluar ngan family. itu dah cukup menghilangkan kebosanan tau. cuti panjang ja pi jejalan. tak terperap pun lelama. bila dah masuk uni. i want more. okay. maksudnya macam bila kengkawan ajak gi sana sini sha join. ikut ja selagi rasa benda tu tak salah and u rasa selamat. yang penting pandai jaga diri. but apa ur parents fikir? risau right? and diaorang akan marah u. macam sha memang teruk kena cuci ngan mama sha sebab ikut kawan sha jenjalan kat Cameron Highland. hehehehe.. nakal sangat, actually sha bagi je tahu kat ayah, but mama sha tak bagi tahu sebab sha tahu mama sha tu macam mana. mesti dia marah punya. but sha degil. 
lepastu sha dah kena marah, sha merajuk dan tak nak balik. almost sebulan lebih tak balik sebab takut punya pasal. pastu ayah pujuk suh balik. and tadah je telinga tu, nanti mama baik lah. but still takut duh! okay akhirnya sha balik. and u gais know what? my mom tak cakap apa! tak bebel tak apa. pelik pulak. aik kenapa tak marah. sebenarnya dia rindu kat anak dia ja. sebab lama tak balik, pastu kisah sha naik cameron tu dah sebulan ceritanya. tapi masa kat u orang call tak angkat, mesej tak reply, merajuk lelama gak mama tu. bila balik she's fine. lepastu tak ada dah rasa takut pesemua. okay ja sembang semua.
tak semestinya my mom diam dia suka apa anak dia buat. memang dah kena warning okay! sampai sha pun takut tak nak buat lagi. pegi cameron cause jalan dia pun dah bahaya. kat situ je sha dah kira amik risiko tau. fikir fikir lah sebelum bertindak. 

so yang bakal nak keluar dari sangkar macam sha ni.. lelagi dapat study jejauh tu jaga lah diri bebaik, takut apa yang tak elok jadi kat awak pulak. sebab u study jauh parents jauh, pandai pandai lah bawak diri, selama sha belajar 1 sem ni ada ja sebaya sha ni tak reti bawak diri sampai hilang nyawa ngan quit study. siapa sangka? sangat takut bila kita tak pandai behave kat  luar. pilih kawan pun kena jaga jaga tau, tak semua orang boleh jadi kawan kita. choww dulu. Assalamualaikum!

5 comments:

  1. biasa la tu. but whatever happens pun walaupun jaoh dr parents kene igt sebelum nam buat apa2 tu igt kt diorg n kalau boleh bgtau each and every detail about ur situation kt sana. stay update dgn diorg. believe me that's for the best even dah rasa diri sendri pandai berdikari.

    ReplyDelete
  2. Video Bokep Indo | Nonton Film Bokep Gratis
    Nonton Online Video Bokep Streaming
    Nonton film bokep streaming terbaru di bokepindohot.pw dimana bisa mencari video bokep abg, film bokep smu, film bokep abg cantik, film cewe seksi, abg montok, bokep indo, bokep online, bokep smp, video bokep jilbab.
    InstafollowGratis
    Mobile Legends Hack Gratis
    Steam Wallet Gratis
    Clash Of Clans Hack Gratis
    Clash Royale Hack Gratis
    iPhone X Gratis

    ReplyDelete
  3. hi. jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  4. hai ain datang singgah sini dan follow awak. salam perkenalan :)
    sincerely , farahain zfa

    ReplyDelete

Copyright © | All Rights Reserved | By Aishah Badrul 2012-2018